Krzhallovski: Nacionalizmi humb në zgjedhjet në Bullgari

Krzhallovski: Nacionalizmi humb në zgjedhjet në Bullgari

Analisti politik, Aleksandar Krzhallovski, në emisionin “360 gradë” në Alsat ka komentuar deklaratat e kryetarit aktual të Aleancës për Shqiptarët, i cili e kushtëzoi mbështetjen për ndryshimet  kushtetuese me fshirjen e kriterit kushtetues prej 20% dhe zëvendësimin e tij me gjuha shqipe, vlerëson se luajtja në kartën e nacionalizmit nuk tregon sukses, të paktën kur shihen shembujt e partive politike në fqinjësi.

“Unë do të besoja në tezën se pikërisht për shkak të dështimit të zgjedhjeve lokale, ata tani kërkojnë mënyra për të qenë sërish në publik, kushtimisht thënë, me kërkesa më radikale, për të fituar sërish një pjesë të anëtarësimit… por me shembullin në Bullgari, pamë që kjo sjell më pak rezultate. Karakaçanov nuk arrin të hyjë në Parlament katër herë, Ka një popull të tillë luante në atë kartë dhe një herë fitoi, pastaj ra në mënyrë drastike në zgjedhjet e ardhshme”, tha Krzhallovski./ Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button