Ku të ruani patatet dhe ku të mbani vezët? Këshilla se si të ruani ushqimin për ta mbajtur atë të freskët për më gjatë
Këtu janë disa këshilla për të parandaluar prishjen e ushqimit përpara se ta përdorni për të përgatitur një vakt.

Ju sillni fruta dhe perime të freskëta në shtëpinë tuaj për të pasuruar dietën tuaj, por vini re se ushqimet tuaja kanë shije të çuditshme pas disa ditësh në frigorifer. Nuk është ideale – por është plotësisht e zgjidhshme! Këto probleme zakonisht lindin për shkak të ruajtjes jo të duhur, shkruan Jutarnji list.
Boronicat, manaferrat, mjedrat dhe luleshtrydhet
Ruani gjithmonë manaferrat e freskëta (boronicat, luleshtrydhet, etj.) në frigorifer, të thata dhe të palara, në një enë të fortë si paketimi origjinal ose në një tas të mbuluar me film plastik. Të ruajtura në këtë mënyrë, ato mund të zgjasin deri në 10 ditë. Mund t’i ngrini edhe manaferrat, por fillimisht lajini mirë dhe thani. Pas larjes dhe tharjes, ruajini ato në qese plastike ose enë ngrirëse – ato do të zgjasin deri në gjashtë muaj.
Patate
Mbani patatet në një vend të freskët dhe të thatë, të tilla si një qilar ose dollap. Shmangni ruajtjen e tyre pranë sobave, furrave apo lavamanëve për shkak të luhatjeve të temperaturës dhe lagështisë. Gjithashtu nuk rekomandohet mbajtja e tyre në ngrirje apo frigorifer.
Hudhra
Ashtu si patatet, hudhra duhet të ruhet në një vend të thatë dhe të freskët, larg lagështisë së frigoriferit. Nëse keni shumë koka hudhre, mund t’i ngrini ato. Ngrini të gjitha kokat ose qëroni lobet dhe ruajini në kavanoza. Hudhra e ngrirë është më e lehtë për t’u grirë dhe grirë, gjë që mund të jetë një avantazh në gatim.
Vezët
Edhe pse frigoriferi ka vend për vezë në derë, ai nuk është ideal. Vezët kanë nevojë për një temperaturë të qëndrueshme dhe të ulët, dhe dera e frigoriferit është e ekspozuar ndaj ndryshimeve të shpeshta të temperaturës. Mbani vezët në raftin e mesëm të frigoriferit, ku temperatura është më e ulët dhe më e qëndrueshme.