Kuleba: Më shumë armë për ne dhe sanksione kundër Rusisë!

Kuleba: Më shumë armë për ne dhe sanksione kundër Rusisë!

Ministri i Jashtëm i Ukrainës i ka bërë thirrje Bashkimit Evropian që të dërgojë armë shtesë në vendin e tij dhe të vendosë sanksione shtesë ndaj Rusisë.

“Sot, iu drejtova ministrave të BE-së në Këshillin e Punëve të Jashtme”, shkroi Dmytro Kuleba në Tëitter të hënën.

“Mesazhi im kryesor: armët për Ukrainën, sanksionet ndaj Rusisë dhe përgjegjësia për Rusinë janë tre mënyrat për të rivendosur paqen, për të rritur sigurinë dhe për të mbrojtur stabilitetin në Evropë. Mirënjohës për 500 milionë euro shtesë nën EPF dhe kërkojmë ndihmë shtesë dypalëshe ushtarake”, shtoi Kuleba.

Kuleba kërkoi embargo të energjisë ruse, ndërhyrje në çmimin e naftës dhe ndalimin e të gjitha kanaleve ruse.

“I inkurajoj shtetet e BE-së të mbështesin Gjykatën Speciale për Krimin e Agresionit kundër Ukrainës”, përfundoi Kuleba.

LEXO EDHE:

Back to top button