Kur fillon matja verore e kohës? Së shpejti do të flemë një orë më pak!

Kur fillon matja verore e kohës? Së shpejti do të flemë një orë më pak!

Koha e kursyer në vitin 2024 fillon natën mes 30 dhe 31 marsit, kur do të flemë një orë më pak. Dora më pas do të lëvizë nga ora 2:00 në 3:00.

Ashtu si në shumicën e vendeve evropiane, orët ndryshojnë dy herë – fundjavën e fundit të marsit kalojmë në orën verore, ndërsa fundjavën e fundit të tetorit fillon koha dimërore.

Entomologu i Zelandës së Re George Vernon Hudson është përgjegjës për lëvizjen e akrepave të orës. Bazuar në hulumtimet e tij për përshtatjen e jetës në kushte të ndryshme, ai arriti në përfundimin se jeta e njeriut është më e mirë gjatë ditës se natës.

Këto pesë gjëra që banakierët nuk i pëlqejnë fare: Ne mendojmë se jemi të mirë, por thjesht po ua bëjmë punën më të vështirë

Ora ditore në Serbi është futur më 27 mars 1983, sipas vendimit të BE-së, para së gjithash për shkak të përfitimit të pritur ekonomik, funksionimit më të mirë të tregut të përbashkët, transportit dhe komunikimit, industrisë.

LEXO EDHE:

Back to top button