Kur prindërit nuk duhet t’i dorëzohen fëmijës

Kur prindërit nuk duhet t'i dorëzohen fëmijës

Ndonjëherë prindi thjesht e ka të vështirë t’i rezistojë fëmijës, ndaj i dorëzohet presionit të përpjekjeve të të voglit, veçanërisht nëse ai ka pasur një ditë të vështirë në punë… Dhe atëherë zakonisht i rrituri pajtohet me diçka që normalisht nuk do ta bënte. pranoj.

Për shembull, një fëmijë bërtet në një dyqan lodrash plot sepse dëshiron diçka të blerë dhe në fund e merr sepse të gjithë e shohin “histerinë” dhe prindi nuk është rehat. Megjithatë, ka raste në të cilat nuk duhet të dorëzoheni dhe të thoni “jo”!

Kur një i rritur ka një milion gjëra në mendjen e tij dhe është duke bërë pesë gjëra në të njëjtën kohë, dhe fëmija kërkon diçka, për të thënë të paktën, vëmendja juaj është e ndarë dhe nuk mund të merreni me imtësitë e asaj që fëmija dëshiron. … Këshillë: Mos thoni po vetëm për ta bërë fëmijën të ndalojë së foluri. Në këtë rast, ekziston një probabilitet i lartë që të ketë keqardhje më vonë.

Kur një fëmijë bërtet në mënyrë histerike dhe “bërë një skenë”, gjithçka që dëshironi është që ai të ndalojë dhe të qetësohet. Menjëherë. Por edhe nëse ndodh në një vend publik, me presion të shtuar, mos thoni “po” kur nuk duhet.

Situata e radhës: Prindi ndihet fajtor sepse ndoshta nuk kalon më shumë ose mjaftueshëm kohë me fëmijët, ndaj tundohet të bëjë një lloj “shlyerjeje” ndaj të vegjëlve. Edhe në këtë rast nuk duhet të thoni kurrë “po” vetëm për shkak të fajit dhe përkëdheljes që mund të kalojë kufijtë e arsyes.

Për më tepër, ndoshta i rrituri ndonjëherë shikon dhe e krahason veten me prindër të tjerë, fëmijët e të cilëve sillen më mirë se të tijtë, ndaj i ka zili etj. Sigurisht, kjo nuk duhet të jetë një arsye për të qenë shumë i butë ndaj fëmijës tuaj.

Dhe kur thjesht, nuk ka ende një kufi të vendosur rreth vlerave familjare, siç shkruan portali “Avaz”, duhet ditur se çfarë bëjnë prindërit e tjerë dhe çfarë lejojnë fëmijët e tyre… Thjesht ndonjëherë është më e lehtë të ndjekësh një tashmë. rrugën e shënuar, në vend që të vendosin vlerat e tyre familjare. Kështu, sipas këshillave, duhet të vendosni kufij të shëndetshëm edhe në familjen tuaj.

Këshilla e fundit: Ajo që duhet të bëjë një prind është të mendojë dhe të marrë vendimin më të përshtatshëm për atë që është më e mira për veten dhe fëmijët e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button