Kur të kuptoni se çfarë ndodh me qepët në frigorifer, nuk do t’i ruani më atje!

Ushqimi mund të qëndrojë në frigorifer për ditë të tëra, ndaj për shumë është një zgjidhje logjike vendosja e qepëve në pjesën e perimeve.

Pra, sipas ekspertëve, ata po bëjnë një gabim të madh.

– Qepët thithin më shumë lagështi në frigorifer, kështu që prishen më shpejt. Niseshteja gjithashtu kthehet në sheqer më shpejt në një mjedis të freskët dhe të lagësht, thotë Kristen Farmer Hall, kuzhiniere dhe bashkëpronare e një dyqani pastiçerie në Birmingham.

Nëse e lini qepën në frigorifer, niseshteja do të kthehet në sheqer në temperaturë të ulët. Kjo logjikisht çon në një ndryshim në strukturën e qepës, kështu që ajo bëhet e keqe.

Pra, ku duhet t’i ruajmë qepët?

Një vend i freskët, i errët dhe i thatë është ideal, mundësisht në një rrjetë ose qese letre për të lejuar që ajri të arrijë atje.
Qepët e ruajtura në këtë mënyrë mund të zgjasin për 30 ditë.

Nëse e ruani në qilar, ku është në temperaturën e dhomës, qepa mund të përdoret për shtatë ditë.

Ekziston një gabim tjetër kur bëhet fjalë për ruajtjen e qepëve. Shumë njerëz ruajnë mbetjet në frigorifer deri herën tjetër për të gatuar dhe bakteret e rrezikshme mund të grumbullohen mbi to.

LEXO EDHE:

Back to top button