Lëngu i lakrës bën mrekulli për stomakun: Një recetë kundër gastritit dhe ulcerës
Në mjekësinë popullore, lëngu i lakrës rekomandohet në trajtimin e ulçerës së stomakut dhe kjo pije medicinale duhet pirë ndërmjet vakteve, e nëse shkakton çrregullime të tretjes, një orë pas ngrënies.

Përveç shëllirës, e cila njihet mirë si kurë për të dridhurat, lëngu i lakrës së freskët është një nga kurat natyrale më të njohura, veçanërisht për problemet me stomakun. Kjo pije e thjeshtë nuk është vetëm e pasur me lëndë ushqyese, por gjithashtu ndihmon në qetësimin e urthit dhe është efektive në gastrit dhe ulçera në stomak.
Vetitë medicinale të lëngut të lakrës
Lakra njihet për vetitë e saj kuruese falë përmbajtjes së lartë të vitaminës U, e njohur edhe si “vitamina kundër ulçerës”. Ky lëndë ushqyese ndihmon në rivendosjen e shtresës së brendshme të stomakut, zvogëlon inflamacionin dhe ndihmon me ulcerat.
Përveç kësaj, lëngu i lakrës është i pasur me vitaminë C, fibra dhe antioksidantë që mbështesin shëndetin e përgjithshëm të tretjes.
Marrja e rregullt e lëngut të lakrës mund të ndihmojë në:
– lehtësimi i simptomave të gastritit
– trajtimi i ulçerës gastrike dhe duodenale
– reduktimi i acidit të stomakut
– përmirësimi i tretjes
Receta e lëngut të lakrës për stomakun
Përgatitja e lëngut të lakrës është e thjeshtë dhe nuk kërkon shumë kohë.
1 kokë lakër e bardhë të freskët (rreth 1 kg)
200 ml ujë.
Përgatitja
Lakni lakër nën ujë të ftohtë, hiqni gjethet nëse janë të dëmtuara.
Pritini lakrën në copa më të vogla për ta bërë më të lehtë përpunimin në blender ose shtrydhëse frutash e perimesh.
Vendosni copat e lakrës në një blender ose shtrydhëse frutash e perimesh dhe shtoni 200 ml ujë. Kullojeni përzierjen përmes një lecke ose sitë për të hequr tulin. Hidheni lëngun në një shishe qelqi dhe ruajeni në frigorifer deri në 48 orë.
Këshillë plus
Edhe pse lëngu i lakrës është jashtëzakonisht i dobishëm, pirja e tepërt menjëherë mund të shkaktojë fryrje ose diarre te njerëzit me sistem të ndjeshëm tretës. Doza e rekomanduar ditore është një gotë (200 ml).
Gjithashtu, nëse shija ju shqetëson, shtoni disa pika lëng limoni ose pak mjaltë në lëng.
Në mjekësinë popullore, lëngu i lakrës rekomandohet në trajtimin e ulçerës së stomakut. Kjo pije mjekësore duhet pirë ndërmjet vakteve, dhe nëse shkakton dispepsi, një orë pas ngrënies. Në këtë rast, duhet të pini çaj kamomil dhe qimnon para darkës.