Llojet e birrave të rekomanduara nga dietologët

Llojet e birrave të rekomanduara nga dietologët

Edhe pse ekziston me shekuj, industria e birrës ka pësuar shumë ndryshime gjatë dekadës së kaluar që kur speciet e reja u shfaqën në treg.

Ushqyerja dhe zëdhënësi i Akademisë së Ushqyerjes dhe Dietikës, Angel Planels, tha se disa lloje të birrës mund të jenë më të mira se të tjerët, por moderimi është akoma thelbësor kur konsumoni këtë pije alkoolike. Sidoqoftë, këto specie dallohen si mundësi më të mira kur bëhet fjalë për birrën.

Birrë e lehtë

Birra e lehtë ka më pak kalori dhe një përqindje më të ulët të alkoolit sesa birrat standarde. Gjithashtu, ky lloj dëmton më së paku mëlçinë, dhe trupi juaj e thith më lehtë atë.

Birrë e thartë

Ky lloj birre është bërë me baktere që prodhojnë acid laktik, kështu që mund të jetë pak i thartë. Birrat me aromë kosi kanë më pak kalori dhe alkool, dhe mund të përmbajnë probiotikë që janë të mirë për sistemin e tretjes.

Birrë organike

Birra organike është si produktet e tjera organike. Ai nuk përmban asnjë kimikate shtesë dhe është i natyrshëm. Në krahasim me llojet e tjera të birrës, birrat organike përmbajnë një përqindje më të ulët të alkoolit dhe kalorive.

Birrë jo e gluten

Për njerëzit që janë jotolerantë ndaj glutenit dhe duan të shijojnë shijen e birrës, ata kanë mundësinë e birrës pa gluten. Ky lloj birre ka një shije pak më të ndryshme se llojet e tjera, sepse është më e ëmbël dhe më e butë në shije.

Birrë jo alkoolike

Nëse shmangni alkoolin dhe e doni shijen e birrës, atëherë birra e butë është alternativa më e mirë për ju. Shija e birrës së butë është pothuajse identike me llojin standard, dhe ka më pak kalori.

LEXO EDHE:

Back to top button