Llojet e frutave të thata që duhen ngrënë në dimër sepse janë plot me vitaminë D

Vitamina D, ose vitamina e diellit, është shumë e rëndësishme për trupin tonë dhe shumë njerëzve u mungon ajo gjatë muajve të dimrit.

Është përgjegjës për ruajtjen e niveleve normale të kalciumit dhe fosforit që qarkullojnë në gjak. Ai gjithashtu merr pjesë në përthithjen e kalciumit në kocka dhe, i vetëm ose i kombinuar me kalcium, rrit densitetin mineral të kockave dhe zvogëlon rrezikun e frakturave.

Përveç ekspozimit ndaj diellit dhe dritës së ditës, ne mund ta ushqejmë trupin me vitaminë D dhe duke konsumuar ushqime të caktuara dhe ajo gjendet në këto lloje frutash të thata.

Kumbulla të thata

Kumbullat e thata jo vetëm që njihen për përfitimet e tyre në tretje, por edhe për të qenë një burim i mirë i vitaminës D. Janë ushqyese dhe mund të hahen si meze të lehtë.

Datat

Hurmat gjithashtu përmbajnë një sasi të caktuar të vitaminës D, dhe ato janë gjithashtu të pasura me sheqerna natyrale. Ato konsiderohen gjithashtu si një frut që rrit energjinë.

Fiq të thatë

Fiqtë e thatë janë një mënyrë e shijshme për të rritur marrjen e vitaminës D në trup. Përveç shijes së tyre të ëmbël, ato janë të dekoruara edhe me një teksturë të mrekullueshme kremoze që do të kënaqë çdo gustator. Fiqtë e thatë janë një alternativë e shkëlqyer për hurmat dhe mund t’i përdorni në ëmbëlsira, lëngje ose thjesht si një meze të lehtë të shëndetshme.

Rrush i thatë

Rrushi i thatë është anëtari më i popullarizuar i kategorisë së frutave të thata, dhe më e rëndësishmja, ato janë të mbushura me vitaminë D. Rrushi i thatë ka vlera të shumta ushqyese dhe përfitime shëndetësore, ndaj duhet ta përfshini në dietën tuaj.

LEXO EDHE:

Back to top button