Lopa që u shit 4 milionë $ në ankand

Lopa që u shit 4 milionë $ në ankand

Super lopa Viatinia-19 FIV Mara Moveis, është lopa e cila u shit në ankand me një çmim rekord prej 4.2 milionë dollarë, rekord ky i certifikuar edhe në librin Guinness. Lopa braziliane peshon rreth 1100 kilogramë, një peshë sa dyfishi i mesatares së racës së saj. Brazili është eksportuesi më i madh në botë i mishit të viçit dhe kjo racë e lopëve Viatinia-19 përfaqëson përpjekjet e fermerëve për të arritur perfeksionin, falë mbarështimit. Sipas një veterinareje, kjo çmimi i lopës varet nga tre faktorë: muskulatura, fertiliteti dhe aftësia për t’i pasuar efektet pozitive te viçat që do të lindë. Ajo tha se njerëzit janë të gatshëm të paguajnë 250 mijë dollarë për të marrë vezore të lopës. /Alsat.mk

 

LEXO EDHE:

Back to top button