LSM ia propozon qeverisë disa masa anti-krizë, afati deri javën e ardhshme

LSM ia propozon qeverisë disa masa anti-krizë, afati deri javën e ardhshme

Lidhja e Sindikatave i ka propozuar qeverisë disa masa të cilat pret të shqyrtohen dhe të pranohen deri të mërkurën e ardhshme.

Siç tha kryetari i LSM-së, Darko Dimovski, nuk është koha për zi, por për mbijetesë.

“Pagat duhet të ndjekin rritjen e inflacionit dhe shportën e tregut… Zbatimi i vazhdueshëm i marrëveshjeve kolektive për harmonizimin e pagave në përputhje me rritjen e inflacionit, zgjerimi i masave kundër krizës duke ngrirë marzhin për produktet e përcaktuara më parë, si dhe zgjerimi i produkteve të tjera ushqimore. Kartë pagese për produktet vendase për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve. Transporti falas në qytet për në dhe nga puna për kategoritë vulnerabël”, tha Dimovski./ Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button