Madridi, kandidat për një garë në Formula 1

Kryeqytendra e Spanjës, Madridi, kërko që të organizojë një garë të Formula 1, në të ardhmen. Pasi dolën informacione se Nica ishte e interesuar për një gjë të tillë, u shfaq edhe emri i kryeqytetit spanjoll. Në të kaluarën, garat e Formula 1, janë zhvilluar në qarkun “Harama” në Madrid, por për momentin ajo nuk i plotëson kushtet për gara

Tani ka dy opsione për një garë të Formula 1 në Madrid. E para është rinovimi i pistës “Harama”, ndërsa e dyta është ndërtimi i një piste të re modern, që do të plotësojë të gjitha kriteret e FIA-s.

Aktualisht, ka vetëm një garë të Formula 1 në Spanjë, dhe ajo është në Barcelonë, në pistën “Katalunja”, e cila ka marrëveshje deri në vitin 2026.

LEXO EDHE:

Back to top button