Mahuçik, vetëm 3 centimetra larg rekordin të botës

Atletja ukrainase në kërcim së larti, Jaroslava Mahuçik, në mtingun e Sllovakisë, në qytetin Banska Bistrica, arriti lartësi prej 2.06 metra. Kjo arritje e atletes 19 vjeçare nga Ukraina, është rezultati i tretë i të gjithë kohëve në kërcime së larti në palestra dhe për 3 centimetra larg rekordit të botës në mjedise të hapura, që në vitin 1987 e vendosi Stefka Kostadinova.

 

Mahuçik tërhoqi vëmendjen e opinionit sportive, duke arkëtuar medaljen e argjendit në Kampionatin Botëror në Doha në vitin 2019. Kujtojmë se rekordi i botës në kërcim së larti është në pronë në Kasja Berkuinstit, e cila më 4 shkurt të vitit 2006, tejkaloi lartësinë prej 2.08 metra.

LEXO EDHE:

Back to top button