Marrja e rregullt e ushqimeve të caktuara ndihmon në rregullimin e presionit të ulët të gjakut
Presioni i ulët i gjakut mund të shkaktojë një sërë simptomash si marramendje, lodhje, dobësi dhe ulje të përqendrimit, dhe disa ushqime mund të ndihmojnë në stabilizimin e tij.

Edhe pse zakonisht rekomandohet reduktimi i marrjes së kripës, në disa raste, si presioni i ulët i gjakut, kripa mund të ndihmojë në rritjen e tij. Marrja e tepërt e kripës, veçanërisht nga ushqimet e përpunuara industrialisht, mund të ketë efekt të kundërt, duke rritur rrezikun e presionit të lartë të gjakut dhe sëmundjeve të zemrës.
Produktet e përpunuara përmbajnë sasi të mëdha kripe e cila mund të çojë në mbajtjen e ujit në trup, duke shkaktuar luhatje të presionit të gjakut. Prandaj, rekomandohet shmangia e produkteve shumë të përpunuara si supat e çastit, ushqimi i shpejtë, patatinat, kripurat me kripë dhe produktet e konservuara, të cilat shpesh përmbajnë nivele të larta kripe. Në vend të kësaj, është e dobishme të përqendroheni në ushqime të freskëta dhe produkte të plota që nuk përmbajnë shumë kripë.
Marrja e tepërt e sheqernave të rafinuara dhe karbohidrateve të përpunuara mund të shkaktojë ndryshime të papritura në nivelet e sheqerit në gjak, të cilat mund të ndikojnë negativisht në stabilitetin e presionit të gjakut. Këto ushqime çojnë në ulje të niveleve të energjisë dhe marramendje, veçanërisht te njerëzit me presion të ulët të gjakut.
Këto ushqime nuk kanë vlera të konsiderueshme ushqyese, ndaj nuk i kontribuojnë shëndetit. Shmangni ëmbëlsirat, ëmbëlsuesit artificialë, ëmbëlsirat, drithërat me sheqer dhe ushqimet e përpunuara që përmbajnë sasi të mëdha sheqeri. Është e dobishme t’i zëvendësoni ato me burime natyrore të energjisë si frutat, perimet dhe drithërat.
Ushqimet e skuqura dhe yndyrnat që gjenden shpesh në ushqimet e përpunuara dhe ushqimet e shpejta mund të ndikojnë negativisht në shëndetin kardiovaskular. Këto yndyrna kontribuojnë në mpiksjen e gjakut, gjë që mund të çojë në zvogëlimin e rrjedhjes së gjakut dhe përkeqësimin e simptomave të presionit të ulët të gjakut, të tilla si lodhja dhe dobësia.
Për të reduktuar marrjen e këtyre ushqimeve, shmangni ushqimet e skuqura, patatet e skuqura, ushqimet e shpejta dhe ushqimet e gatshme që përmbajnë sasi të mëdha yndyre. Është e dobishme të zgjidhni yndyrna të shëndetshme si vaji i ullirit, avokadot dhe arrat, të cilat mbështesin shëndetin e zemrës dhe enëve të gjakut.