Mbijetoni vapën: Ushqimet që do t’ju ndihmojnë të freskoni trupin tuaj në verë
Një dietë e shëndetshme e kombinuar me hidratim të përditshëm dhe pushime të shpeshta mund të na ndihmojë të qëndrojmë të shëndetshëm dhe të rehatshëm gjatë verës. Prandaj, zgjidhni me kujdes ushqimet që do të konsumoni, sepse disa prej tyre ndihmojnë vërtet për të përballuar temperaturat e larta.

Ajo që zgjedhim të hamë gjatë muajve të verës mund të na ndihmojë të freskojmë ose të ndihemi të nxehtë dhe të lodhur. Ushqimi që mund të na freskojë në verë është ai që përmban një sasi të madhe uji. Ngrënia e këtyre ushqimeve mund t’ju ndihmojë të mbani temperaturën e trupit tuaj të ulët dhe të ndiheni më rehat në vapë.

Shalqiri është fruti i përsosur për t’u konsumuar gjatë motit të nxehtë të verës pasi përbëhet nga rreth 90% ujë. Ngrënia e shalqinit ndihmon në mbajtjen e trupit të hidratuar dhe të freskët. Është gjithashtu një burim i mirë i vitaminave C, A dhe kaliumit, i cili ndihmon në ruajtjen e ekuilibrit të elektroliteve në trup.

Kastraveci është një tjetër ushqim i pasur me ujë dhe me pak kalori. Kjo perime ndihmon në rregullimin e temperaturës së trupit dhe largimin e toksinave. Kastravecat mund të konsumohen në sallata, smoothie ose si pjatë anësore.

Uji i kokosit është një qetësues natyral i etjes që është i pasur me elektrolite si kaliumi, natriumi dhe magnezi. Ndihmon në zëvendësimin e lëngjeve të humbura gjatë ditëve të nxehta dhe e mban trupin të hidratuar. Është gjithashtu një burim i shkëlqyer i antioksidantëve.

Nenexhiku përmban mentol, i cili ka një efekt ftohës në trup. Është i dobishëm për stimulimin e tretjes dhe reduktimin e inflamacionit në trup. Menta mund të shtohet në ujë, smoothie ose sallata.

Kosi është një ushqim që ftoh zorrët dhe furnizon trupin me probiotikë. Konsumimi i kosit ndihmon në reduktimin e nxehtësisë së trupit, inflamacionit dhe problemeve të lidhura me zorrët. Mund të konsumohet si meze, duke shtuar disa pjata ose si salcë.