Më 13 janar 1871, në Korçë lindi shkrimtari dhe luftëtari i lirisë Mihal Grameno

Grameno është një nga themeluesit e gazetarisë shqiptare gjatë kohës së Rilindjes Kombetare.

Më 13 janar 1871, në Korçë lindi shkrimtari dhe luftëtari i lirisë Mihal Grameno.

Si i ri ai emigroi në Rumani, ku u përfshi në lëvizjen politike, si anëtar dhe sekretar i shoqërisë “Drita”. Ai mori pjesë në Kongresin e Manastirit dhe luftoj me armë në çetën e Çerçiz Topullit.

Për veprimtarinë e tij ai u burgos disa herë nga qeveria osmane. Grameno është një nga themeluesit e gazetarisë shqiptare gjatë kohës së Rilindjes Kombetare.

LEXO EDHE:

Back to top button