Me shkumë apo pa – si ta derdhni siç duhet birrën në një gotë?
Nëse keni probleme me fryrjen dhe barkun e birrës, gjasat janë që birra e ftohtë të jetë një nga fajtorët kryesorë

Mënyra se si e derdhni birrën mund t’ju bëjë të dukeni të fryrë.
Metoda e pranuar universalisht e derdhjes së birrës është të anoni pak gotën dhe të derdhni birrën ngadalë – dhe të krijoni sa më pak shkumë sipër.
Por sipas ekspertit të birrës Max Baker, ne e derdhim birrë gabim gjatë gjithë kohës.
Ai pretendon se duke shmangur shkumën, dioksidi i karbonit në birrë nuk ka ku të shkojë dhe bllokohet në birrë, pastaj përfundon në stomakun tuaj. Dhe këtu vjen problemi. Nëse përtypni diçka me birrën, kur ushqimi në stomak bie në kontakt me birrën, lirohet i gjithë dioksidi i karbonit që ishte bllokuar në gotë gjatë derdhjes. Tani po lëshohet në stomak dhe po ju fryn.