Ministri refuzon të përjashtojë mundësinë e deportimit të refugjatëve ukrainas në Ruandë

Ministri refuzon të përjashtojë mundësinë e deportimit të refugjatëve ukrainas në Ruandë

Një ministër i Zyrës së Brendshme ka refuzuar të përjashtojë që refugjatët ukrainas mund të deportohen në Ruandë sipas politikës së re të azilit të Priti Patel.

Duke folur me deputetët të mërkurën, ministri i imigracionit Tom Pursglove tha se vendimet për dërgimin e azilkërkuesve në vendin e Afrikës Lindore do të konsideroheshin “rast pas rasti” – dhe nuk mohoi që njerëzit që kanë ikur nga Ukraina mund të jenë mes tyre.

Gjatë një seance dëgjimore me Komitetin e Përzgjedhur të Çështjeve të Brendshme, ai gjithashtu refuzoi të përjashtonte që shtetasit afganë që punonin së bashku me Ushtrinë Britanike mund të dëboheshin sipas politikës.

I pyetur nëse refugjatët që kanë shpëtuar nga pushtimi rus mund të jenë në grupin e zhvendosur, zoti Pursglove tha: “Nuk ka absolutisht asnjë arsye pse ndonjë ukrainas duhet të hipë në një varkë të vogël, duke paguar një kontrabandist për të shkuar në MB.

“Njerëzit duhet të përdorin ato rrugë të sigurta dhe ligjore që janë në dispozicion. Ne i shikojmë rastet rast pas rasti, por është thelbësore të transmetohet mesazhi se njerëzit duhet të përdorin rrugët e sigurta dhe ligjore nëse vijnë nga Ukraina. Do të ishte absurde të bëhej ndryshe.”

Kur u pyetën për ukrainasit që kanë mbërritur përmes Irlandës së Veriut – një numër prej të cilëve kanë mbërritur – zyrtari i Home Office, Dan Hobbs, i cili gjithashtu po jepte dëshmi, nuk përjashtoi që ata të dërgoheshin në Ruandë.

LEXO EDHE:

Back to top button