Ministria e Punëve të Jashtme e dënoi “gjuhën e urrejtjes” në Shkup

Pas ndeshjes së djeshme ndërmjet Maqedonisë dhe Bullgarisë, Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi se dënon fishkëllimat dhe thirrjet kundër bullgarëve në ndeshjen e djeshme. Ministria e Punëve të Jashtme të Maqedonisë potencon se ngjarjet sportive duhet të paraqesin shprehjen më të lartë të parimeve të marrëdhënieve të drejta dhe se dy vendet do të vazhdojnë të punojnë në mënyrë aktive për përmirësimin e marrëdhënieve të ndërsjella.

“Ministria e Punëve të Jashtme dënon gjuhën e urrejtjes, e cila mund të vërehej gjatë ndeshjes së futbollit ndërmjet përfaqësueseve të Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë. Ngjarjet sportive përfaqësojnë janë parimi më i lartë i trajtimit të drejtë, respektit të ndërsjellë dhe konkurrencës në frymën e sportit. Abuzimi i këtyre ngjarjeve për të përhapur urrejtje dhe intolerance, është e kundërta thelbësore e idesë së tyre në bazë. Në të ardhmen, Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria do të vazhdojnë të punojnë aktivisht në përmirësimin e marrëdhënieve të ndërsjella, si vende aleate në NATO, partnerë të ardhshëm në Bashkimin Evropian dhe mbi të gjitha fqinjë të mirë”, thuhet në reagimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut.

LEXO EDHE:

Back to top button