Miss AI: Dhjetë finaliste virtuale luftojnë për kurorën e konkursit të bukurisë

Miss AI: Dhjetë finaliste virtuale luftojnë për kurorën e konkursit të bukurisë

Platforma e dedikuar për krijuesit e përmbajtjeve të rrjeteve sociale “Fenview World” ka përzgjedhur dhjetë finalistët më të mirë për Çmimin e Krijuesve të AI, imazhet e krijuara artificialisht dhe influencuesit e të cilëve konkurrojnë për vendin e parë dhe 20,000 dollarë, raporton Euronews.

Miss AI  synon të paraqesë një “ndryshim në perceptimin e bukurisë dhe krijimtarisë në kuadër të zhvillimit të inteligjencës artificiale” duke ftuar krijues nga pjesë të ndryshme të botës që të shfaqin aftësitë e tyre dixhitale duke krijuar personazhe femra virtuale.

Më shumë se 1500 pjesëmarrës aplikuan në konkurs dhe dhjetë finalistë u përzgjodhën në bazë të votave të jurisë.

“Çmimet tregojnë se sa të angazhuar janë krijuesit në hapësirën e AI dhe lista e ngushtë është e mahnitshme,” tha Will Monange, bashkëthemelues i Fenview, aktualisht platforma kryesore sociale për krijuesit e përmbajtjeve të bazuara në AI.

Si pjesë e ceremonisë së ndarjes së çmimeve, raketat me AI do të shpallen në tre kategori deri në fund të këtij muaji:

– Pamja: “Aspektet klasike të konkursit, të cilat përfshijnë bukurinë, pozën dhe përgjigjet unike për një sërë pyetjesh.”
– Përdorimi i mjeteve të AI: “Aftësi dhe zbatimi i mjeteve të përdorura të AI, duke përfshirë detajet vizuale rreth syve dhe duarve.”
– Suksesi i mediave sociale: “Bazuar në marrëdhënien e tyre me ndjekësit, shkallën e rritjes së audiencës dhe përdorimin e platformave të tjera, si Instagrami”.

Më poshtë shikoni dhjetë finalistët e këtij konkursi të pazakontë:

Kenza Lilly (Marok)

Foto: Instagram / kenza.layli

Me më shumë se 190,000 ndjekës në mediat sociale, Kenza Lilly është bërë shpejt një figurë e spikatur në internet.

“Përmbajtja e tij interesante është e lidhur ngushtë me shoqërinë marokene. Synimi i saj është të kontribuojë në fuqizimin e grave në Marok dhe Lindjen e Mesme dhe të kontribuojë në rregullimin e tregut të ndikuesve”, thonë autorët.

Aylia Lu (Brazil)

Foto: Instagram / ailyalou

Ajlia është një artiste me origjinë japoneze, afrikane dhe braziliane, e krijuar për nevojat e një sërë projektesh filmike në të cilat do të jetë aktore. Stili i saj i jetesës është i lidhur me kulturën braziliane midis Rio de Zhaneiros, Bahia dhe São Paulo, por është gjithashtu i frymëzuar nga trashëgimia afrikane dhe japoneze.

Olivia C (Portugali)

Foto: Instagram / oliviaislivinghigh

“Një udhëtare e krijuar me inteligjencë artificiale në botën e madhe reale, Olivia hap rrugën drejt një të ardhmeje ku bota dixhitale dhe ajo njerëzore bashkëjetojnë në harmoni të bukur”, thonë krijuesit e kësaj bukurie.

Ajo paraqet potencialin pozitiv të inteligjencës artificiale për më shumë se 10,000 ndjekësit e saj në Instagram, duke demonstruar se si teknologjia mund të përmirësojë përvojën njerëzore, por jo ta zëvendësojë atë.

Anne Curdy (Francë)

Foto: Instagram / annekerdi

Qëllimi kryesor i Anne është të promovojë rajonin francez të Brittany në sa më shumë aspekte të jetë e mundur: turizëm, histori, kulturë, ngjarje, gastronomi… Krijuesit e saj duan të demokratizojnë përdorimin e inteligjencës artificiale duke treguar aftësitë e saj në aspektin e paraqitjeve vizuale, tekst, audio dhe video.

Zara Shatavari (Indi)

Foto: Instagram / zarashatavari

Zara Shatavari u krijua si fytyra për të promovuar suplementin ushqimor “Hermoni”, i destinuar për trajtimin e çekuilibrit hormonal tek gratë.

“Të shtyrë nga dëshira për të përdorur teknologjinë për të mirën e njerëzimit, krijuesit përdorën inteligjencën artificiale dhe Zara për të prodhuar një mori përmbajtjesh informative rreth shkaqeve dhe pasojave të çekuilibrit hormonal”, thonë finalistët në përshkrimin e tyre.

Aiyana Rainbow (Rumani)

Foto: Instagram / aiyana_rainbow

Aiyana promovon pranimin e komunitetit LGBTQ, dashurinë dhe diversitetin. Ajo është mishërimi i përfshirjes dhe lufton për barazi dhe mirëkuptim. Ai mbron një botë ku çdo zë dëgjohet dhe vlerësohet, duke inkurajuar ndjeshmëri dhe respekt për të gjithë.

Lalina (Francë)

Foto: Instagram / viva_lalina

Krijuesit e Lalinës duan të zbulojnë nëse mund të krijojnë diçka sa më realiste dhe gradualisht të zhvillojnë vizionin e tyre artistik. Ata thonë se qëndrojnë pas krijimit të tyre 100 për qind dhe duan të mbrojnë pronën e tyre intelektuale. Lalina u krijua për të promovuar mirëkuptimin midis kulturave dhe pikëpamjeve të ndryshme dhe plani është të përdorë ndikimin e saj për të inkurajuar ndjeshmërinë, tolerancën dhe përfshirjen.

Seren Ay (Turqi)

Foto: Instagram / ai.serenay

Seren Ai është ambasadorja e parë turke e markës së AI dhe krijuesit e saj përdorën tre programe të AI për të krijuar karakterin e saj në mënyrë që ajo të mund të paraqesë shprehje të ndryshme të fytyrës. Ata e prezantuan atë në role të ndryshme, tradicionalisht me më shumë meshkuj, por edhe në periudha të ndryshme, për t’u mësuar ndjekësve historinë dhe kuptimin e festave kombëtare turke.

Asena Ilik (Turqi)

Foto: Instagram / aisenailik

“Qëllimi i Asena-s është t’i tregojë botës se një modele mund të jetë ndikuese me ndihmën e imagjinatës, pamjeve të mahnitshme dhe ndjenjës së argëtimit, jo duke shitur seks”, thonë krijuesit e saj.

Eliza Khan (Bangladesh)

Foto: Instagram / elizavaloo

Eliza Khan është një nga influencuesit e parë të AI në Bangladesh. Krijuesit e saj pretendojnë se donin ta bënin atë sa më të ngjashme me njerëzit e zakonshëm dhe sa më realiste. Ajo është një fashioniste dhe ndjek trendet dhe estetikën e Gjeneratës Z. Ëndrra e Elisa-s është ta bëjë botën një vend ku të gjithë ndihen të vlerësuar dhe të respektuar, duke promovuar një shoqëri më gjithëpërfshirëse dhe harmonike.

LEXO EDHE:

Back to top button