ЗАБАВА

3Д печатење на стакло, погледнете ја оваа прекрасна технологија

Истражувачите од МИТ  во САД , претставија 3Д печатење што користи уште еден медиум – стакло.Тие развиле систем наречен  „G3DP“, за кој што велат дека е првата целосно функционална метода на истиснување на материјал во светот за 3Д печатење на оптички транспарентно стакло.

Advertisements

Во прекрасното видео каде што може да се види процесот, се гледа како слој по слој од стаклото, комлексно се спојува и креира прекрасни, сложени структури со дигитална прецизност, што со традиционалното дување на стаклото не може ни да се замисли.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button