ВЕСТИРЕГИОН

Абазовиќ: Организираниот криминал генерира негативна клима во регионот

Црногорскиот вицепремиер Дритан Абазовиќ во својот говор на Економскиот самит во Скопје се осврна на претходниот говор на премиерот на Косово, велејќи дека организираниот криминал и корупцијата се голем проблем на Западен Балкан. Абазовиќ рече дека без елиминирање на овие два феноменa, не може да се создадат стабилни институции.

Advertisements

„Мислам дека корупцијата и организираниот криминал се генератор на многу негативности во регионот. Мораме да разбереме дека без борба против овие фактори во регионот, во рамките на нашите земји, не можеме да имаме институции кои се професионални, независни и кои ќе обезбедат подобри услови за луѓето“, рече Абазовиќ.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button