СВЕТ

Американскиот милијардер Џеф Безос денеска патуваше во вселената

Американскиот милијардер Џеф Безос денеска патуваше во вселената со леталото на неговата компанија Блу Ориџн. Со него патуваа брат му Марк, потоа 82-годишната Воли Фанк и 18-годишниот студент, Оливер Даемен. „Блу Ориџин“ беше основана пред 21 години со единствена цел – да нуди и организира вселенски патувања. По денешната успешна акција, се очекува да почне продажбата на билети, но компанијата сè уште не ги објави цените. Џеф Безос е сопственик на Амазон, компанија за онлајн продажба и е еден од најбогатите луѓе во светот.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button