МАКЕДОНИЈА

Бадник е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2022 година (четврток), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика (МТСП).

Advertisements

Од МТСП им го честитаат Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button