РЕГИОН

Бонус за приватните лекари во Грција кои ќе се вклучат во имунизацијата

За секој термин што ќе го закажат за вакцинација, фармацевтите и лекарите ќе добиваат по 10 евра, за секоја вакцинација во неговата приватна ординација, лекарот ќе добива по 20 евра, а 50 евра ќе добие лекар доколку вакцинира лице во домашни услови, се новите бонуси за поттикнување на процесот на имунизација во Грција кои ги соопшти министерот за здравство Василис Кикиљас.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button