ВЕСТИЕКОНОМИЈАМАКЕДОНИЈА

Економски совет: Не се донесоа конкретни мерки

Економскиот совет ниту на денешната седница не донесе никаква одлука и конкретни мерки за помош на стопанствениците и граѓаните да се соочат со енергетската и економската криза. Првиот човек на Сојузот на синдикати Дарко Димовски рече дека предложиле пет мерки: зголемување на платите според порастот на инфлацијата, картички за купување храна, бесплатен превоз за работниците, проширување на мерките за замрзнување на маржата.

Advertisements

Претседателот на Сојузот на стопански комори, Трајан Ангеловски рече дека очекува Владата да му помогне на бизнисот преку обезбедување поевтина струја. ترتيب البوكر

Академик Таки Фити ја критикува Владата за доцнењето во преземањето мерки, па сега се прават обиди за „гаснење на пожарот“. casino888

Економско-социјалниот совет повторно ќе заседава следната среда, кога претставниците на синдикатот и бизнис секторот очекуваат Владата да донесе одлука за конкретни мерки.

Мефаил Исмаили

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button