ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Ганиу на Патот кон: Владата за 2 години во Чаир инвестирала само 1 милион евра

Ганиу на Патот кон: Владата за 2 години во Чаир инвестирала само 1 милион евра

Во емисијата „Патот кон“ вечерва беше поканет градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу. На прашањето на новинарката Фатлуме Дервиши за инвестициите во општина Чаир, градоначалникот Ганиу рече дека за општина како што е Чаир од големо значење има инвестиција од 1 милион евра и сме во статус кво.

Advertisements

„Проекти за 2020-2022 година, без да навлегуваме во детали, за многу една важна општина како што е Чаир, имаме само 1 милион евра инвестиции, ова покажува се, така што не значи дека има пречки, но нема ниту напредок “, рече Висар Ганиу, градоначалник на општина Чаир.

Дали ова беше причината или влијаеше вашиот однос со господинот Меџити да ставите потпис на писмото на незадоволните?

“Не ги негирам блиските односи со господинот Меџити, бидејќи се познаваме пред Демократската Унија, бевме колеги“, рече Висар Ганиу. Тој додаде дека одлучил да се потпише бидејќи знае со какви проблеми се соочуваат жителите на Чаир./Алсат.мк

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button