МАКЕДОНИЈА

Јакимовски: Најниска пензија од 25.000 денари

Во рамки на претседателската кампања, претседателскиот кандидат Стевчо Јакимовски зборуваше за маките на пензионерите. Јакимовски рече дека ниту еден пензионер не смее да има пензија пониска од 25 илјади денари. Јакимовски рече дека на пензионерите треба да им се помогне преку социјални мерки за да не се наруши пензискиот систем.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button