МАКЕДОНИЈА

Јовановски: Со француски предлог веќе се имаме изгорено

Политикологот и експерт за евроинтеграции, Александар Јовановски, во своето вечерашно гостување во „Емисија 200“ на Алсат рече дека состојбите кон евроинтеграцијата на територијата на западниот Балкан во последно време се мошне сложени и оти неизвесноста кај јавноста од последниот француски предлог би можело да биде оправдана.

Advertisements

„Имаме барање од Косово за членство во Совет на Европа, потоа имаме отворено противење од страна на Србија, имаме застој на евроинтегративниот процес во Србија и во Црна Гора и потоа имаме нова методологија за преговори, Албанија и С Македонија која ја немаат ни почнато..се согласувам за стравот од Унија во два слоја, бидејќи ние со француски предлог се имаме изгорено и претходно“, вели Јовановски.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button