ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Над 80% од хоспитализираните во моментов од Ковид се невакцинирани

Над 80% од пациентите кои во моментов се хоспитализирани од Ковид, се невакцинирани, исто како и околу 80% од починатите. Анализата на Министерството за здравство покажува дека смртноста кај невакцинираните пациенти е драстично поголема. Во периодот август – јануари, 78% од жртвите биле невакцинирани. Според анализите, починатите имале неколку хронични комбинирани заболувања. Од Министерството сепак соопштија дека и покрај зголемениот број на позитивни случаи, минатите недели немало преоптоварување на болниците. Зголемен е само бројот на амбулантски прегледи.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button