РЕГИОН

Невреме во Србија, пет општини прогласија вонредна состојба

По силното невреме што погоди поголем дел од Србија, пет општини беа принудени да прогласат вонредна состојба. Циклон од Хрватска пристигна во Србија пред неколку дена, кога започнаа обилни дождови и предизвикаа поплави на повеќе места. Српскиот хидрометеоролошки завод издаде предупредување за силни врнежи во подрачјето на Банат и во јужниот дел на земјата.
Општината Чуприја соопшти дека е прогласена вонреда состојба поради штетата предизвикана од невремето. Вонредна состојба прогласена е и во општините Петровац на Млави, Лебане, Црна Трава и Бела Паланка, јавуваат српските медиуми.

Advertisements

Целта на воведување на вонредна состојба е да се отстранат последиците од поплавите што е можно поскоро.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button