ВЕСТИЗДРАВСТВОМАКЕДОНИЈА

Комисијата за заразни болести кажа од што ќе зависи почетокот на второто полугодие

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледуваше и евентуалната можност за промена на почетокот на второто полугодие од учебната 2021/2022 година. Како што соопштија од Министерството за здравство, одлуката по овој предлог ќе биде донесена непосредно пред почетокот на второто полугодие, бидејќи клучно ќе биде каква е епидемилошката состојба во државата. Одлуката за почетокот на второто полугодие од учебната година ќе биде усогласена и со Министерството за образование и наука.
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button