ЗАБАВА

Првата подводна фарма во светот повторно почна со производство на овошје и зеленчук

Првата подводна фарма во светот „Немос гарден“ повторно почна со производство на овошје и зеленчук. Уникатната структура има шест подводни оранжерии на бреговите на Ноли во Италија. Изградена е во 2012 година, но во 2019-ттата проектот претрпе сериозна штета од големо невреме. Во оранжериите се одгледуваат босилек, разни салати, домати, тикви, грав, грашок, алое вера, печурки и јагоди. Координаторот на проектот вели дека секоја година се обидуваат да создадат можности за нови простории, но и за изградба на лабораторија.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button