ВЕСТИЕКОНОМИЈА

Првите термини во летната сезона веќе се пополнети

Грција, Турција и Албанија традиционално и оваа година се најбарани дестинации за летен одмор на македонските граѓаните. Сезоната на летни одмори започнува а првите термини се веќе пополнети велат од туристичките агенции. За подалечни дестинации покрај Египет и Тунис од годинава има голем интерес и за Кипар.

„Од 20 јуни ќе биде воведен директен чартер лет Скопје до Кипар, а веќе чартер летови има кон Египет и Тунис. Има голема заинтересираност од страна на граѓните за овие дестинации, веќе првите термини се распродадени, а има и многу резервации за ран букинг. Цените за овие дестинации почнуваат од 400 евра за седум ноќевања по лице. Сепак најголем интерес има кон земјите кои веќе со години наназад се топ дестинации на нашите граѓани“, велат од туристичките агенции.

Македонците во последните три години се повеќе се одлучуваат за ол инклузив аранжмани кои ги има во речиси секој а дестинација. Сепак секој хотел нуди различен тип на услуга која го одбира клиентот, може да се одбере само ноќевање со појадок и вечера или пак со вкучен ол инклузив.

Андреа Чобанова

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button