МАКЕДОНИЈА

Сали ја презеде функцијата министер за здравство од Филипче

Беким Сали денеска од Венко Филипче ја презеде функцијата министер за здравство.

– Му посакувам успех и среќа во извршувањето на функцијата. Верувам дека ќе одговори на предизвиците кои ги наметна ковид пандемијата, но и на останатите сегменти од здравството. Верувам дека и во негов фокус ќе бидат грижата за пациентите, здравствените работници и транспарентноста кон медиумите, напиша Филипче на својот фејсбук профил.

Сали, кој е доктор по стоматологија, од 2009 до 2010 година ја извршуваше функцијата шеф на Кабинетот на тогашниот министер за здравство и беше претседател на Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување.

На локалните избори во 2021 година тој беше кандидат за градоначалник на Општина Чаир од редовите на Алтернатива.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button