ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

СОНК – Влада, последни обиди за договор за платите

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска пред малку соопшти дека СОНК и Владата ги приближуваат ставовите во однос на главните проблеми поради кои дојде до генерашниот штрајк во образованието и градинките.
Сепак, таа нагласи дека сè уште е потребно дополнително време за да може да се усогласат предлозите од СОНК и Министерството за труд и до крајот на неделата евентуално да се постигне конечен договор. /Алсат.мк
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button