ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Судир меѓу првиот човек на Гостивар Арбен Таравари и првиот човек на огранокот на ДУИ во Гостивар Валдет Џафери за партиски вработувања во општината

Судир меѓу првиот човек на Гостивар Арбен Таравари и првиот човек на огранокот на ДУИ во Гостивар Валдет Џафери за партиски вработувања во општинат

Шефот на огранокот на ДУИ во Гостивар се вклупи во живо за време на емисијата „Патот Кон“ со обвинувања за партиски вработувања во општина Гостивар.
“Според извештајот за транспарентност за 2022 година, општина Гостивар е на 65 место, поради што немаме никакви информации за функционирањето на секторите во општината“, рече Валдет Џафери.
Toj го обвини градоначалникот на Гостивар за непотизам.
Додека Арбен Таравари рече дека граѓанинот зборува на денот на гласањето, алудирајќи на последните резултати, каде ДУИ ја загуби оваа општина. Што се однесува за непотизам, Таравари рече: Во Гостивар има помалку непотизам, за разлика од која било друга општина со која раководи ДУИ. /Alsat.mk

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button