ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Таравари со поддршка за младите лекари

Таравари со поддршка за младите лекари

Кандидатот за претседател на коалицијата Вреди, Арбен Таравари оствари средби со лекари на кои им изрази поддршка – тој вети дека ќе ги подобри условите за работа, ќе воведе редовни медицинските услуги во руралните средини со што ќе ги мотивира лекарите да не ја напуштаат земјата.

Таравари рече дека преку законските измени на законот за јавно здравје треба да се регулира прашањето за вклучување на успешните млади лекари веднаш во здравствениот систем, и зголемување на финансиската поддршка за специјализациите.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button