МЕТРОПОЛ

(Видео) Милиони луѓе го гледаа затемнувањето на Сонцето

Милиони луѓе од Мексико до Америка и Канада го гледаа целосното затемнување на Сонцето.

Месечината првин го покри Сонцето за набљудувачите во Мексико, потоа во Тексас и понатаму небото над САД и Канада.

Голем број луѓе во мексиканскиот град Мазатлан ​​први го видоа затемнувањето на Сонцето. Овој феномен потоа се пресели во САД, каде што беше видлив во 13 земји, а заврши во Канада, јавува Би-би-си.

Темнината во текот на денот трае до 4 минути и 28 секунди, што е речиси двојно подолго од затемнувањето во САД пред седум години бидејќи Месечината е поблиску до Земјата.

 

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button