ВЕСТИРЕГИОН

Во Албанија 21 случај на Делта сојот

Раководителката на Одделот за епидемиологија, при Институтот за јано здравје и член на комитетот за справување со пандемијата со Ковид-19, Силва Бино изјави дека во Албанија се потврдени 21 случај заразени со Делта сојот. Од нив, како што наведе, осум се „увезени“, додека остатите се семејни кластери.

Advertisements

По две лица се заразиле во Велика Британија и Германија, додека по еден случај е од Чешка, Шпанија, Северна Македонија и Пакистан. Според неа, заразените се на возраст од 16 до 77 години, а девет се хосптализирани. Од заразените со Делта сојот, шест биле вакцинирани.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button