ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

ВРЕДИ: За 4-годишниот во бизнисот со казина се слеале над 76 милиони евра пари на граѓаните

ВРЕДИ: За 4-годишниот во бизнисот со казина се слеале над 76 милиони евра пари на граѓаните

Од албанската опозиција „ВРЕДИ“ велат дека и покрај заканата за тужба што им ја упати Државна лотарија за, како што велат, покренување на прашањето за јавни набавки за машини за казино и казино столови, овие набавки кои според опозициските „ВЛЕН“ се уште се активни и во оваа изборна кампања. ОД таму велат дека нема да застанат во откривање на криминалот кој, како што велат, го направиле ДУИ и Артан Груби. Од опозициската ВРЕДИ“ додаваат дека само за 4-годишниот мандат на Артан Груб како прв вицепремиер, во бизнисот со казина се слеале над 76 милиони евра пари на граѓаните.

„…се гледа постапка за набавка на 2100 апарати за казино и 2000 казино столови, каде според пресметката на цените од истите тендери во изминатиот период, износот на оваа набавка ќе достигне над 23 милиони евра. Овој тендер го отвора НОВО ВЛТ, каде главен сопственик е Државната лотарија на македонија. Пред вас ексклузивно ви ги откриваме членовите на управниот одбор на НОВО ВЛТ, каде сите се најблиски луѓе на казиноменот Артан Груби. Артин Спахиу, претседател на огранокот на ДУИ во Дебар и член на централното раководство на ДУИ, близок пријател на Артан Груби. Омер Буњаку, советник во кабинетот на Артан Груби и негов близок пријател“, реле Фари Хисени, член на коалицијата ВЛЕН.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button