ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Заев: Датумот за изборите е 17 октомври

Премиерот Зоран Заев изјави дека датумот на локалните избори нема да се менува. Работните групи утврдиле дека пописот се пресекува со кампањата за локалните избори само 3 дена и тоа не прави голема разлика.

Advertisements

„Датумот, според предлогот од работните групи, во кои учествуваат сите политички партии е 17-тти, односно нема промени на датумот утврден во самиот Изборен законик. Имаше дилеми поради поклопување на 3-те дена од пописот со кампањата, но се одлучи дека трите дена не менуваат ништо, пописот е обична активност којашто финишира преку ден, кампањите се водат навечер“, рече Заев.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button