Mos e teproni: Sa shpesh duhet t’i lani flokët?

Ja sa shpesh duhet të lani flokët brenda një jave! Nëse mendoni se duhet të vendosni vetë për larjen e flokëve, PopSugar do t'ju sigurojë se nuk është kështu.

Ja sa shpesh duhet të lani flokët brenda një jave! Nëse mendoni se duhet të vendosni vetë për larjen e flokëve, PopSugar do t’ju sigurojë se nuk është kështu.

Ka shumë faktorë që përcaktojnë se sa shpesh duhet të lani flokët në javë, të tilla si struktura e flokëve, gjendja e kokës dhe frizurat. Nëse mendoni se duhet të vendosni vetë se si t’i lani flokët, PopSugar do t’ju sigurojë se nuk është kështu. Ka shumë faktorë që përcaktojnë se sa shpesh duhet të lani flokët në javë, të tilla si struktura e flokëve, gjendja e kokës dhe frizurat.

Nëse keni flokë të yndyrshëm, larja e flokëve çdo ditë mund të jetë e mirë për ju, veçanërisht nëse keni flokë të hollë, të drejtë ose të çuditshëm që kanë nevojë për vëllim në rrënjë. Me flokët kaçurrela është ndryshe, nuk është praktik për shkak të stilimit dhe tharjes. Në fund të fundit, flokët kaçurrelë janë të thatë, ndaj është mirë t’i lani sa më rrallë.

Ata që kanë zbokth duhet të lajnë flokët të paktën dy herë në javë me një shampo të veçantë kundër zbokthit. Kushdo që ka lyer flokët e di që larja e shpeshtë e dëmton ngjyrën. Ekspertja e ngjyrave Stephanie Brown thotë se njerëzit me flokë të ngjyrosur nuk duhet t’i lajnë flokët më shumë se 3 herë në javë dhe rekomandon që ata me flokë të thatë t’i lajnë sa më rrallë të jetë e mundur.

Nëse mendoni se duhet t’i lani flokët shpesh, filloni të përdorni shampo të thatë.

LEXO EDHE:

Back to top button