Mund të jenë të rrezikshme për shëndetin tuaj: Ja kur peshqirët e letrës nuk kanë vend në kuzhinë, kini kujdes

Nuk ka rëndësi se çfarë lloj letre përdorni, prandaj peshqirët e letrës mund të jenë gabimi juaj më i madh nëse i përdorni në kuzhinë, cila letër nuk duhet të ketë vend në shtëpi dhe cila mund të jetë e rrezikshme për shëndetin tuaj.

Dallimi midis letrës higjienike të ricikluar ose peshqirëve të letrës së pazbardhur mund të jetë një sfidë, por ka disa këshilla të rëndësishme që mund t’ju ndihmojnë të merrni vendimin e duhur.

Nëse letra është bërë nga celulozë e pastër, kjo zakonisht deklarohet në paketim. Ky lloj letre është i sigurt për përdorim në kontakt me ushqimin, pasi nuk përmban kimikate të dëmshme që, për shembull, mund të gjenden në letrën e ricikluar.

Nga ana tjetër, letra higjienike dhe peshqirët e letrës së ricikluar shpesh kanë ngjyrë dhe strukturë të çrregullt, mund të jenë të njollosur dhe janë më pak të butë në prekje. Shpesh mund të vini re parregullsi në sipërfaqen e tyre dhe ato nuk janë gjithmonë të përshtatshme për përdorim, veçanërisht nëse gatuani ose shërbeni ushqim.

Peshqirët dhe letra higjienike cilësore të pazbardhura janë bërë nga celulozë e pastër, e pazbardhur dhe janë shumë të buta, me thithje fenomenale.

Për shkak të sigurisë dhe cilësisë së saj, letra e pazbardhur po bëhet gjithnjë e më popullore, veçanërisht në mesin e atyre që kujdesen për një stil jetese të shëndetshëm.

LEXO EDHE:

Back to top button