Në Malmö ka një muze të ushqimit të neveritshëm: në vend të biletave, ata japin qese me të vjella

Në Malmö ka një muze të ushqimit të neveritshëm: në vend të biletave, ata japin qese me të vjella

Qyteti suedez Malmö ka marrë një vëmendje të veçantë ditët e fundit për shkak të Eurovizionit. Ka shumë turistë pikërisht për shkak të ngjarjes, por ky qytet ka shumë më tepër për të ofruar. Një nga aktivitetet më interesante në këtë qytet është padyshim shkuarja në Muzeun e Ushqimit të Pështirë , i rezervuar vetëm për më të guximshmit.

I hapur në vitin 2018, ky muze është një atraksion i madh në Malmö, dhe në TripAdvisor, Muzeu i Ushqimit të Pështirë renditet i pari në listën e 94 gjërave për të bërë në Malmö.

Foto: Printscreen/ Instagram/ disgustingfoodmuseum

Muzeu i është kushtuar ushqimeve nga e gjithë bota që disa njerëzve i konsiderojnë të neveritshme ose të neveritshme, dhe aktualisht ka mbi 80 ekspozita ushqimore dhe pije që vizitorët mund t’i shohin, nuhasin dhe, nëse janë mjaft të guximshëm, t’i shijojnë. Shtë interesante që në vend të një bilete, këtu vizitorët marrin një qese të vjella, e cila tashmë në fillim jep një aluzion se ka diçka vërtet të neveritshme në këtë muze.

@disgustingfoodmuseum Have you tried this cheese? 🧀 Get a free goodie bag when you the Disgusting Food Museum in Malmö, Sweden. Just let us know you have seen us on social media👜 @Disgusting Food Museum #disgustingfoodmuseum #cheese #sardinia #culturefood ♬ r&b loop – Official Sound Studio

Si fillim, menyja përmban ‘Surströmming’, një harengë suedeze e fermentuar që konsiderohet si një nga ushqimet me erë të keqe në botë (me sa duket ka erë kalbjeje), si dhe ‘casu marzu’, një djathë plot me krimba të gjallë nga Sardenja.

Por kjo nuk është e gjitha. Gatimet e tjera përfshijnë durianin, frutin e famshëm të qelbur nga Tajlanda, penisin e demit, derrat gini të pjekur nga Peruja, tofu me erë të keqe nga Kina, erërat e thata nga Zimbabve, tortën kungu të bërë nga mizat e tokës, karkalecat e skuqura, lëngun e bretkosës, verën e miut dhe fuçinë me verë orizi me rreth dyqind brejtës të vegjël.

Ky muze është i hapur çdo ditë nga ora 11:00 deri në 17:00, dhe ju mund të hyni deri në orën 16:00. Çmimi i biletës është 19 euro për të rritur, 15 euro për studentë dhe pensionistë, 7 euro për fëmijë nga 6 deri në 15 vjeç, ndërsa hyrja është falas për fëmijët nën 6 vjeç.

@disgustingfoodmuseum She tried June beetle, here’s what happened. #disgustingfoodmuseum #insect #museum #fördig #foryou #fypシ #yourpage #insects #junebeetle ♬ r&b loop – Official Sound Studio

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button