Nëse e mbani furçën e dhëmbëve në tualet, po bëni një gabim të madh

Nëse e mbani furçën e dhëmbëve në tualet, po bëni një gabim të madh

Mbajtja e furçës së dhëmbëve në banjë nuk është ndoshta ideja më e mirë, pasi furça juaj e dhëmbëve mund të mbulohet me të gjitha llojet e gjërave që nuk do të dëshironit në gojën tuaj.

Ju duhet ta lani gojën dy herë në ditë pasi është një mënyrë mjaft e dobishme për të shmangur prishjen e dhëmbëve. Problemi është se ju me siguri e lini furçën e dhëmbëve në banjë, për lehtësi.

Në çdo rast, mbajtja e furçës së dhëmbëve në banjë është një ide jashtëzakonisht e keqe, dhe ka një arsye për këtë, sepse ndodhet në një vend me tualetin. Sado që mund të krenohesh me mbajtjen e gjërave të pastra, sa herë që shkoni në tualet baktere të shumta përhapen në ajër.

Një studim në Journal of Applied Microbiology përshkroi gjerësisht një fenomen të njohur si “Toilet Plume”. Thënë shkurt, kjo dukuri ndodh çdo ditë kur shkarkoni tualetin. Veprimi pastrues është i tillë që krijon një mini vorbull për të hequr qafe mbetjet. Por gjatë këtij procesi, ai lëshon mikrobe të vogla që dalin nga tualeti, për shkak të lëvizjes së detyruar spirale të shpëlarjes. Këto mikrobe përfundimisht vendosen në çdo sipërfaqe afër tualetit, duke e ndotur atë.

Dhoma e gjumit është një vend i mirë për këtë, sepse aty ndodhen papastërti të vogla të cilat nuk janë të dëmshme.

Këshilla të tjera për ta mbajtur furçën tuaj të dhëmbëve të pastër përfshijnë mbajtjen e saj të ndarë nga furçat e dhëmbëve të njerëzve të tjerë.

LEXO EDHE:

Back to top button