Nëse është kjo ngjyrë – mos e blini: Ja si të zgjidhni mishin
Nëse është kjo ngjyrë – mos e blini: Ja si të zgjidhni mishin

Nëse vendosni të blini mish të paketuar paraprakisht, shikojeni mirë përpara se ta vendosni në shportë.
Duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur zgjidhni mish, pasi nuk është gjithmonë e lehtë të dalloni se cili është i freskët dhe me cilësi të mirë, veçanërisht nëse është i bluar. Përveç informacionit në paketim, duhet t’i kushtoni vëmendje edhe pamjes.
Mishi cilësor, veçanërisht lloji që dëshironi të piqet në skarë, duhet të ketë pak yndyrë intramuskulare. Kur blini, zgjidhni atë me vija të bardha që i ngjajnë venave. Edhe pse shumë njerëz mendojnë se mishi i tillë është i pashëndetshëm, është dhjami që i jep shumë shije, thotë Elisabeth Roesicke nga Qendra Bujqësore Gjermane.
Megjithatë, nëse vendosni të blini mish të paketuar paraprakisht, shikojeni mirë atë përpara se ta vendosni në shportë. Nëse shtrihet në ujë të përgjakur, është shenjë se është i vjetër.
Ngjyra ideale varet nga lloji i mishit. Mishi i viçit duhet të jetë i çelët, por jo i bardhë. Kështu duhet të jetë pula. Ngjyra e mishit të viçit duhet të jetë e kuqe mesatare, por jo shumë e errët, dhe mishi i derrit, i cili ka shijen më të mirë të pjekur në skarë, duhet të jetë rozë e zbehtë. Nëse vini re nuanca gri në mish, mos e blini, dhe ky rregull vlen edhe për mishin e bluar.
Ekziston një tjetër truk për të kontrolluar shpejt dhe lehtë nëse mishi i paketuar është ende i freskët. Kur e shtypni me gisht, duhet të kthehet në gjendjen e tij origjinale dhe nuk duhet të mbetet asnjë gropë në mish. Gjithashtu, sipërfaqja e mishit duhet të jetë me shkëlqim.