Nga fryrja në dhimbje torturuese, çfarë mund të ndodhë nëse hani shumë shalqi
Nga fryrja në dhimbje torturuese, çfarë mund të ndodhë nëse hani shumë shalqi

Në vapë, asgjë nuk freskon më mirë se një shalqi i ftohtë.
Por këtu fillojnë problemet e mundshme.
Personat që vuajnë nga diabeti, rezistenca ndaj insulinës dhe çrregullime metabolike duhet të kenë parasysh sasinë e shalqinit që konsumojnë, sepse janë veçanërisht të rrezikuar. Gjithashtu personat që kanë probleme me zorrët nuk duhet ta teprojnë, sepse fryrja e barkut është e pashmangshme.
Ekspertët thonë se nëse dikush ka gurë në traktin urinar dhe ha sasi të mëdha shalqiri, këto gurë mund të fillojnë dhe të shkaktojnë dhimbje të tmerrshme .
Të gjithë ata që i kanë mbijetuar ndonjëherë një “sulmi me gurë” e dinë se sa e dhimbshme është dhe ndihma e mjekut është e nevojshme.
Këshilla është të mos merrni më shumë se 300 gram shalqi gjatë ditës.