Një byrek lëngshëm me kungulleshka dhe djathë, gati në më pak se një orë!

Një byrek lëngshëm me kungulleshka dhe djathë, gati në më pak se një orë!

Byreku i bërë në shtëpi me kungulleshka, djathë dhe bimë aromatike është një vakt i lehtë, freskues dhe aromatik që përgatitet shpejt. Brumi lëngshëm, djathi i butë dhe erëzat aromatike kombinohen në mënyrë të përkryer në këtë pjatë tradicionale dhe të shëndetshme, ideale për çdo ditë.

Kungulleshka 2 më të mëdha

Djathë i bardhë 200 g

Vezë 2

Salcë kosi 2-3 lugë gjelle

Semolina 2 lugë gjelle

Kripë dhe piper sipas shijes

Pak majdanoz të freskët të grirë, kopër ose nenexhik sipas shijes

Hudhër 1 lugë gjelle

Brumë për byrek 500 g

Vaj ose gjalpë i shkrirë për lyerje

Ujë mineral për të mbuluar koren

Përgatitja:

Grini kungulleshkat, shtoni kripë dhe lërini të qëndrojnë për rreth 15 minuta. Pastaj kullojini mirë me duar ose me napë. Në një tas të madh, përzieni kungulleshkat e kulluara, djathin e grirë, vezët, salcën e thartë, miellin e grirë, barishtet e grira dhe, nëse dëshironi, hudhrën. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Vendosni brumërat në një tepsi të lyer me yndyrë (afërsisht 30×20 cm) – lyejini lehtë secilën me vaj ose gjalpë. Shpërndani pak nga mbushja sipër çdo kore tjetër dhe përsëriteni derisa të mbarojë materiali. Përfundoni me një kore që do ta lyeni edhe vetë. Piqeni byrekun në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 35-40 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë. Lëreni të ftohet pak para se ta prisni. Mund të serviret edhe i ftohtë – është perfekt me kos ose sallatë domatesh.

LEXO EDHE:

Back to top button