Një klasik për të gjitha shijet: Satarash i shijshëm me kunguj të njomë dhe mish viçi
Sattarash është një klasik i preferuar në shumë familje, dhe versioni i tij me kungull i njomë dhe viçi sjell një pije freskuese që do t'ju kënaqë.

E pasur me perime, plot shije dhe e shpejtë në përgatitje, kjo recetë është ideale për çdo ditë. Në kombinim me erëzat aromatike do të merrni një pjatë që do të filloni ta përgatisni shpesh.
Përbërësit e nevojshëm:
- 200 gr kungull i njomë
- 300 gr speca të freskët
- 1 kokë qepë të kuqe
- 600 g mish viçi
- 3 lugë vaj
- 1 lugë gjelle gjalpë
- 1 lugë gjelle kripë
- ½ lugë çaji spec i kuq
- 1 lugë gjelle përzierje erëzash perimesh
Përgatitja:
Pritini mishin dhe perimet në kubikë. Gatuani në zjarr të ulët dhe shtoni kripë dhe piper. Shtoni përzierjen e erëzave, më pas ziejini për rreth 40 minuta në zjarr të ulët. Kur gjella të jetë gati, shërbejeni në një enë të thellë dhe zbukurojeni me barishte të freskëta sipas dëshirës tuaj.